Kezdőlap » Windows Update-hibák javítása a DISM segítségével

Windows Update-hibák javítása a DISM segítségével

Ha sérülésből eredő hibák állnak fenn, a Windows-frissítések és szervizcsomagok telepítése sikertelen lehet.
Így például előfordulhat, hogy egy frissítést nem telepít a rendszer, ha egy rendszerfájl megsérült.

Amikor a windows- rendszer karbantarthatatlanná válik, a Deployment Image Servicing and Management (DISM) / telepítési képkezelő és karbantartó kezelőeszköz / használatával frissítheti a fájlokat, és kijavíthatja a problémát.

A DISM eszköz használható offline állapotú, WIM- vagy VHD-fájlban található Windows-lemezképek vagy egy online Windows-lemezképek javítására.  Az online Windows-lemezképek megkísérelik megjavítani saját magukat, ha karbantarthatatlanná válnak.

Vizsgálat
Ellenőrizze a lemezképet, hogy észlelhető-e sérülés. A művelet néhány percet is igénybe vehet.  A parancssorba írja be a következőt (rendszergazdaként futtatva) :

1. Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
2. Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

A /CheckHealth argumentum használatakor a DISM jelenti, hogy a lemezkép állapota kifogástalan, javítható vagy nem javítható. Ha a lemezkép nem javítható, akkor valószínűleg újra kell telepíteni a rendszert . Ha a lemezkép javítható, a /RestoreHealth argumentum használatával megjavíthatja azt.

Lemezképek javítása – a /RestoreHealth argumentum használatával megjavíthatja a lemezképet.

1. DISM /Online /Cleanup-image /Restorehealth
A parancs végrehajtásakor a DISM eszköz a Windows Update szolgáltatás segítségével bocsátja rendelkezésre a csomagsérülések javításához szükséges fájlokat.

2. DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\JavításiForrás\Windows /LimitAccess
Ha viszont a Windows Update modul már eleve sérült, akkor javítási forrásként használjon egy Windows-példányt fájlforrásként egy adathordozóról (például egy Windows DVD lemezről).
A /LimitAccess argumentum használatával megakadályozhatja, hogy a Windows Update webhelyet használja javítási forrásként .

3. sfc /scannow parancsot futtassuk és utána exit és futtassa ismét a Windows Update szolgáltatást.
Az SFC parancs átvizsgálja és ellenőrzi rendszer fájlokat .

A DISM által létrehozott naplófájlban (%windir%/Logs/CBS/CBS.log) találhatók az eszköz által érzékelt és/vagy kijavított hibák. A %windir% az a mappa, amelyben a Windows telepítve van. A %windir% mappa lehet például a C:\Windows mappa.

By |2018-08-04T11:41:31+00:002017/05/06 |