Kezdőlap » Windows 10 explorer hálózati böngészése

Windows 10 explorer hálózati böngészése

A számítógépes böngésző szolgáltatás az SMB1-re támaszkodik, hogy kezelje a Windows Intézőhálózatot (más néven „Network Neighborhood”). Ez az örökölt protokoll régóta elavult   és korlátozott biztonsággal rendelkezik. Mivel SMB1 nélkül nem tud működni, ezért  ezt a funkciót  eltávolították .

Biztonsági okokból megkezdi a  hálózati protokoll, az SMB (Server Message Block) legelső verziójának kivezetését a Microsoft – jelentette be a cég a Windows 10 legfrissebb béta kiadási jegyzeteiben ! Az SMB1 eltávolításával hivatalosan is kikerül az operációs rendszerből a Computer Browser funkció, amely a hálózaton lévő számítógépek tartalmának böngészését tette lehetővé.

Azonban néhány ügyfél még mindig használja az Explorer hálózatot otthoni és kisvállalati munkacsoportok környezetében a Windows számítógépek megkereséséhez. Az Explorer Network használatának folytatásához hajtsa végre az alábbi lépéseket a Windows számítógépeken, amelyek már nem használják az SMB1-et:

1. Indítsa el a „Function Discovery Provider Host” ( Funkciófelderítő szolgáltató ) és a „Function Discovery Resource Publication”   ( Funkciófelderítő erőforrás közzététele ) szolgáltatásokat, és állítsa be őket késleltetett indításra.

2. Amikor a felhasználó megnyitja a Hálózatot, a rendszer felkéri a hálózati felfedezés engedélyezését.

3. Most az ezen alhálózaton lévő összes Windows-eszköz, amelyen ezek a beállítások vannak érvényben, megjelenik a hálózatban .  Ez a WS-DISCOVERY protokollt használja.  A Windows eszközök megjelenése után , ha még mindig nem jelennek meg a böngésző listáján lévő eszközök akkor valószínűleg le van tiltva a protokoll, vagy csak az SMB1-et támogatja az eszköze .

WS-Discovery :
A Web Services dinamikus felfedezése egy olyan technikai specifikáció, amely meghatározza a multicast  protokollt a szolgáltatások helyi hálózaton történő keresésére.

By |2018-12-27T06:50:02+00:002018/12/25 |