Kezdőlap » Windows 10 Creators Update – Windows 10 alkotói frissítés

Windows 10 Creators Update – Windows 10 alkotói frissítés

A telepítést követően a Windows 10 1703-as verziója fog futni az eszközén.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy eszközén a Windows 10 melyik verziója fut, kattintson a Start gombra, majd válassza a Gépház > Rendszer > Névjegyelemet.
A  frissítések az április folyamán elkezdődtek  , ha nem várja ki a gépének  ütemezett frissítését , akkor az alábbi linkről  elindíthatja : software-download/windows10  .

Paint 3D

Az új programmal egyszerű 3D modelleket készíthetünk, képeket turbózhatunk fel térbeli alakzatokkal.

Éjszakai fény

Esténként zavaró lehet a monitor magas fényereje, azonban asztali számítógépeken kevesen veszik a fáradtságot, hogy lejjebb vegyék. Az éjszakai mód bekapcsolása után (Gépház → Rendszer→ Kijelző) a Windows 10 képes a megadott időintervallumban automatikusan átállítani a monitor képének szín hőmérsékletét, ezzel szemkímélőbbé téve a PC használatát.

Dinamikus zárolás

Az újfajta képernyő zárolási lehetőség használatához egy Bluetooth-os eszközt (tipikusan okostelefont) kell párosítanunk a számítógéphez. Amikor a párosított eszköz kikerül a PC hatótávolságából, akkor a Windows 10 automatikusan lezárja a képernyőt, így nem használhatják illetéktelenek a gépet.

Személyes adatbiztonság

megújult adatvédelmi szolgáltatások is az eddigi leghatékonyabb védelmet nyújtják a felhasználók számára, illetve újdonságot is hoz, feleannyi felhasználói adatot gyűjt, ráadásul az új beállítási lehetőségekkel pontosabban meghatározható, hogy milyen felhasználói információkat, és azokat milyen céllal gyűjtsön az operációs rendszer.

Játékos mód

Kimondottan gamereknek szánt újdonság. A Játéksáv felületen bekapcsolható funkció . Az alkotói frissítés hoz egy Game Mode-ot a Windows 10-be, amely egy dedikált mód lesz a rendszer erőforrásainak az optimalizálására. A játékok lesznek a Windows számára az elsők, ha a CPU és a GPU erejéről van szó. Minden címnél külön kell majd aktiválni.

Frissítések eltolása

A Windows 10 meglehetősen agresszív a frissítésekkel, ami sokakat zavart. A Windows 10 magától is újraindul, hogy telepítsen egy frissítést, és bár a Microsoft igyekezett az aktív órákon kívül véghezvinni mindezt, a legtöbben azért szeretik, ha nemet mondhatnak egy-egy frissítésre. Komolyabb trükkök bevetése nélkül ez nem megy, de a Microsoft igyekszik. Innentől kezdve a frissítéseket el lehet tolni, összesen 35 nappal.

Az új Edge 

Az Edge böngésző nem csak e-könyvet tud megjeleníteni majd, de  képes lesz például elmenteni   megnyitott lapokat, amelyeket aztán később bármikor ismét betölthetünk, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

Energiagazdálkodás a tálcán

Az energiagazdálkodás menüjében lévő sémákat egyszerűen, a tálcán keresztül lehet majd váltani.

Automatikus takarítás

A Windows idővel begyűjti a felesleges és átmeneti fájlokat, amelyek aztán sok tárhelyet foglalnak. A Storage Sense funkció képes lesz automatizáltan kitakarítani az ilyenektől a rendszert.

Defenderből biztonsági csomag lesz

A víruskereső és kártevő ellenes technológiák mellett itt fognak helyet kapni a tűzfal beállításai, valamint az alkalmazások és a böngésző a biztonsággal összefüggő opciói is. Szintén az új biztonsági központban lehet majd felkonfigurálni az  családi szűrőt is, de a számítógépbe épített, illetve ahhoz csatlakoztatott komponensek  állapotát  is itt lehet majd ellenőrizni.

Adatvédelem

Ezenfelül a Windows 10 Alkotói frissítése javítani fog a rendszermemória kezelésen és a kernel működésén, ehhez pedig hozzátartozik, hogy a memória és a kernel magasabb szintű védelmet kap a támadások ellen. Továbbá az új Windows Defender ATP-portál lehetővé teszi az IT-rendszergazdáknak, hogy könnyen megtalálják a gyanús vagy fertőzött számítógépeket. Sőt, ezen a téren még egy olyan biztonsági rendszeren is dolgozik a Microsoft, amely automatikusan felismeri és kizárja azokat a számítógépeket a hálózatból, amik vírusos támadás alatt állnak.

By |2018-07-01T08:14:02+00:002017/04/16 |