Kezdőlap » Óvd a laptopodat is a hőgutától !

Óvd a laptopodat is a hőgutától !

A nyári melegben, amikor te magad is nehezen bírod a hőséget, nem meglepő, hogy a laptopod is furcsán viselkedik, gyakran magától újraindul és túlforrósodik. Természetesen nem csak a meleg lehet az egyedüli oka annak, hogy a gép gyorsan túlmelegszik.

A hordozható számítógépek élettartama sok mindentől függ; gyártótól, típustól és nagyban attól, hogy bánsz vele. Jobb minőség és kíméletes kezeléssel 10 évig is kiszolgálhat, de nem ritka, hogy 1-2 év után teljesen tönkre megy. Az egyes alkatrészek esetében a tendencia általában az, hogy először az akkumulátor majd a hűtő cseréje válik esedékessé.

Érdemes odafigyelni tehát, és amivel csak lehet, meghosszabbítani a gép élettartamát; főként az egyes alkatrészek megfelelő karbantartásával. Ha rendszeresen évente , mondjuk 3 havonta, de főként nyáron a laptop hűtőjét szakszerűen kipucoljuk vagy kipucoltatjuk, máris sokat tettünk.

Ha még él a garancia a gépre, akkor semmi esetre se szedjük szét, vigyük szervízbe!

Hűtőrendszer a sok por miatt, ami az idők során rárakódik, nem tud megfelelően hűteni, emiatt jelentkezik túlmelegedés. Előfordul, főként 4 évesnél idősebb laptopokkal, hogy a hűtő berendezés és a processzor közti hővezetésről gondoskodó paszta teljesen kiszárad. Ha ilyet tapasztalsz , akkor érdemes  úraj pasztázni  és a régi helyébe frisset felvinni. Ezzel megakadályozod a processzor túlmelegedését, károsodását is!

A rendszeres tisztítás mellett, főleg annak, aki szereti az ölében, combján tartani a laptopot böngészés vagy munka közben, ajánlott beszerezni laptophűtő padot. Ezek a padok általában ventillátorral felszereltek, USB-csatlakozóval tudod a gépedhez illeszteni őket. A laptopból kiáramló meleg (olykor forró) levegőt hűti, így a használatával kényelmesebben és felforrósodás nélkül tudod használni a nyári melegben is a gépedet.

Ne feledd, a ventillátoros laptophűtő sem ér sokat, ha nem tartod karban a belső hűtőberendezést!

By |2017-04-27T14:23:05+00:002017/04/04 |