Kezdőlap » M.2 SSD csatlakoztatása PCI Express ( x4-es , M-key), illetve SATA (B-key) kapcsolattal

M.2 SSD csatlakoztatása PCI Express ( x4-es , M-key), illetve SATA (B-key) kapcsolattal

A SATA csatoló gyakorlatilag ugyanazt kínálja, mint az mSATA vagy a szabvány alaplapi csatlakozó,  ilyen esetben legfeljebb 6 Gbps-os sebesség érhető el. A PCI Express ezzel szemben jóval nagyobb elméleti maximális sebességet nyújthat, ugyanis  akár 3940 MB/s  is elérhető . Az hogy az adott kártya milyen szabványú az már ránézésre is látszik , mivel a SATA-s megoldásokon általában kettő, míg a PCI Express -t  alkalmazó SSD-ken egy bevágás van. A mindenkori foglalat természetesen ennek megfelelően van kialakítva, azonban több alaplap már a mindkét típust  képes fogadni , kombinált slotot kapja.

a PCI Express csatolós megoldások AHCI és NVMe felületen keresztül is kommunikálhatnak a rendszerrel. NVMe (  Non-Volatile Host Controller Interface ) esetén  azonban alaplapi BIOS/UEFI támogatásra, valamint megfelelő operációs rendszer használatára is szükség van .

Az új Samsung SSD  961-es számozást viselő tárolók esetében nem változott az M.2-2280 fizikai formátum, a x4-es PCI Express 3.0-s interfész, az NVMe protokoll támogatása, valamint az MLC és TLC leosztás (azaz előbbi tehát az SM, utóbbi pedig a PM jelölést kapja).

A Samsung hivatalos leírása az SSD típusokról : Növeld számítógéped teljesítményét .

By |2017-10-21T15:16:51+00:002017/10/21 |